Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

Blog

Het bloed van het varken en de sneaker.

Jan Caus

Café Cabròn is een zalige plek aan de rand van de Grote Markt in Antwerpen. Het café is wild en warm, concertjes vlammen lekker in de week. Uitbaters Liesbeth en Hans zijn hartelijk in een no nonsense stijl die ik pittig vind. Ik sta op een zondag te morrelen aan de deurklink maar het café opent nu à la minute terwijl ik er sta.. Liesbeth ontvangt me met een glimlach - ze vindt het ok dat we wat foto's nemen in hun interieur. Ana Caus navigeert als fotografe mijn karaktermodel Justien van een tafeltje naar een barkruk. We belanden uiteindelijk op het podium. Ana zegt me "Ik voel het niet".  Ze heeft een paar casual foto's maar loopt niet echt warm. Dan stapt Liesbeth op het podium en wijst naar de theatraal-rode gordijnen. Ze vraagt ons of we weten wat erachter schuilt. De spanning stijgt..... Liesbeth duwt de stoffen epistels opzij en we zien de letters C-A-B-R-O-N met bloedstrepen op witte tegels getekend. Een bloederige varkens-knipoog naar wat ooit een slagerij is geweest. En dan loopt de sessie plots lekker in de mix van koffie, de geuren van karmeliet van 't vat, rock ....en geronnen bloed. Dit zijn de foto's :

 

Jan caus1 4.12.jpeg
Jan caus2 4.12.jpeg